Convenţia de la Sacramento, văzută de Alin Bob, pastorul coordonator

Am primit un comentariu la articolul „Un Weekend al Convenţiilor Române din Statele Unite”, chiar din partea păstorului Bisericii Române Penticostale „Emanuel” din Sacramento, cel care a organizat anul acesta a 41-a Convenţie a Bisericilor Penticostale Române din Statele Unite şi Canada. Puteţi citi în continuare modul în care vede această ediţie a Convenţiei, chiar organizatorul ei:

CONVENŢIA BISERICILOR ROMÂNE PENTICOSTALE DIN SUA ŞI CANADA

În perioada 4-7 Septembrie 2009 la Sacramento a avut loc cea de-a 41-a Convenţie Română Penticostală din SUA şi Canada. Biserica Română Penticostală Emanuel din Sacramento, păstorită de fr. Alin Bob, a organizat acest eveniment care este considerat cel mai important eveniment românesc din diaspora, anul acesta participând peste 3000 de persoane. Au sosit la Sacramento români din toate colţurile Americii şi unii chiar din Europa, Australia şi Noua Zeelandă.

Tema Convenţiei din acest an a fost : “Înflăcărează darul care este în tine!”

Atmosfera de sărbătoare a fost înviorată de prezenţa Domnului. Cântările formaţiilor muzicale şi ale tinerilor au proslăvit Numele Domnului Isus iar mesajele biblice au culminat cu rugăciuni speciale pentru bolnavi, tineret şi de rededicare înflăcărând adunarea prin rugăciuni în comun prelungite. Harul lui Dumnezeu s-a manifestat prin botezuri cu Duhul Sfânt şi chiar vindecări. Cântările au fost înălţătoare şi părtăşia materializată chiar prin formaţii muzicale comune din bisericile din Sacramento, Portland, Seattle şi Los Angeles. Cuvântul lui Dumnezeu a fost transmis prin păstorii: Valer Brâncovan, Florin Cîmpean, Beni Zăgrean, Petru Lascău, Leonard Semenea, Nelu Prunean, Cornel Avram, Lazăr Gog şi Cristian Ionescu. Alţi păstori au prezentat diverse puncte din program, îndemnuri la rugăciune sau au adus salutări.
Pe lângă slujbele divine, Sâmbătă dimineaţa au avut loc diferite conferinţe tematice de cum ar fi : Seminar pentru Misiune cu participarea unor misionari români din Afganistan şi Mozambic; Seminar pentru învăţătorii de Şcoală Duminicală cu invitaţi speciali din România; Concursul Biblic pentru tineret cu subiecte din epistolele lui Pavel către TIMOTEI şi TIT şi a cărui câştigători au fost premiaţi în cadrul programului Convenţiei; Conferinţa pentru familii – prezentată de pastorul Petru Lascău, şi un Concert de muzică creştină.
Părtăşia a continuat luni la parc cu un picnic la care au participat peste 2000 de persoane.
Credo Tv a filmat evenimentul şi pune la dispoziţia celor interesaţi DVD-uri cu cele cinci programe.

Tot la această Convenţie s-a lansat pentru prima dată o carte cu informaţiile bisericilor penticostale române din Statele Unite şi Canada, conţinând peste 700 de fotografii, adrese, scurt istoric al formării acestor biserici, modul de organizare şi afilierea acestor biserici, istoric şi fotografii despre Convenţiile Penticostale de la începuturi până azi, principalele organizaţii penticostale la care sunt afiliate bisericile române, activitaţi ale diverselor misiuni însoţite de poze şi informaţii. Acest Catalog al Misiunilor şi Bisericilor Penticostale cu 140 de pagini, se intitulează ”O carte de aducere aminte” şi poate fi comandat online la website-ul: http://www.emanuel-church.com

Prin îndurarea Domnului, această Convenţie a fost una dintre cele mai reuşite atât prin buna organizare cât şi prin spiritualitatea ei, fiind apreciată atât de păstori cât şi de participanţii prezenţi în Sala Convenţiei şi de cei care au vizionat programele prin internet.

Aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru harul Său şi binecuvântările revărsate peste această adunare a românilor penticostali de pe Continentul Nord American.

Alin Bob – pastor coordonator al Convenţiei 2009
Biserica Română Penticostală EMANUEL

Reclame

8 gânduri despre „Convenţia de la Sacramento, văzută de Alin Bob, pastorul coordonator

 1. Pingback: Totale (6) « România Evanghelică

 2. Da! Slavim pe cel ce ne-a dat harul sa-L vedem in lucrarile de vindecare printre noi. Glorie Lui in veci Amin!
  Aproape fiecare DIN CEI VINDECATI AU CAUTAT SA INTALNEASCA pe cate un pastor si sa-i marturiseasca vindecarea primita.
  Pe cel vindecat de spate(coloana) l-am intalnit luni 14 sep.in Modesto unde a marturisit caci atunci cand a fost strigare ca Domnul a vindecat o persoana cu o mare durere de mijloc la nivelul curelei . Spunea el: ,,Am strigat eu sunt ala!” Si a facut demonstratiile necesare pentru a dovedi ca este vindecat.
  2 persoane au declarat vindecarea de cancer o femei si un barbat tanar. altele au fost vindecate de boli ale inimi. Cel putin 2 persoane au declarat vindecarea de boli ale oaselor. Ori cum am vazut cu ochii nostri pe Domnul in lucrare vindecand oameni. Toata slava sa-I fie adusa numai lui Isus, Medicul suprem.

 3. „….a fost una din cele mai reusite..” i-mi place modestia fratelui.sa nu mai zic ca e si pastor.deci s-a dat tonul la cantec: de acum concurenta frate.si o sa vedeti si vindecari.

  • Draga Dorin, observatiile tale m-au dus cu gandul la o carte citita acum un an si ceva. Iata ce zice Philip Yancey in cartea sa: „Church: Why Bother?”, tradusa in lba romana sub titlul „Biserica: frustrare si implinire”:

   „Inainte abordam biserica avand o mentalitate de consumator cu spirit de discernamant. Consideram serviciul de inchinare un fel de spectacol: ofera-mi ceva ce-mi place, fa-ma sa ma simt bine.
   Vorbind despre oameni ca mine, Soren Kierkegaard a spus ca avem tendinta de a considera biserica un fel de teatru: stam in sala si urmarim cu atentie actorul de pe scena care atrage toate privirile spre el. Daca spectacolul este de buna calitate, ne exprimam recunostinta aplaudand si ovationand. Dar biserica trebuie sa fie total diferita de un teatru.
   ………………………………………………………………………………………
   Trebuie sa plec de la serviciul de inchinare intrebandu-ma nu ce am obtinut eu, ci daca a fost multumit Dumnezeu cu ceea ce s-a intamplat.”

   Cred ca si la Conventiile romanesti ar trebui sa ne punem la final intrebarea: „Cat a fost de multumit Dumnezeu de tot ce s-a intamplat aici in aceste trei zile de conventie?!”

 4. Pingback: Totale (66) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s