Urare de sărbători

.

Nu-mi place deloc postura de colindător intârziat, însă răgazul celei de a doua zile a Sărbătorii Naşterii Mântuitorului îmi dă posibilitatea de a aşterne în scurte cuvinte un gând călător înspre cei dragi de aproape şi de departe, înspre cei cunoscuţi şi cei necunoscuţi, înspre toţi ce ce vor fi cutezat să deschidă pagina acestui blog, peste care se aşternuse tăcerea apăsătoare a ultimelor săptămâni de alergare şi zbateri.   

Continuând să cred în farmecul, dar mai ales în valoarea sărbătorii Întrupării Cuvântului, mă încumet să vă doresc şi eu din inimă, tuturor; Sărbători Fericite şi binecuvantări de tot felul, direct de la Sursa Veşnic Nesecată. Şi vi le doresc în dozele pe care doar El le poate calcula pentru fiecare, aşa încât sa nu primim prea mult şi să fim tentaţi să uităm de El, dar nici prea puţin, pentru a nu fi ispitiţi să murmurăm şi să cârtim, asemeni poporului sfânt de odonioară. Parcursul nostru prin pustiul spiritual al epocii postmoderniste şi al traversării perioadei critice în care vorbim tot mai mult despre postculturalism şi arte relaţionale, chiar se poate asemăna foarte bine cu drumul lung, anevoios şi intortocheat dintre egiptul tristelor experienţe ale trecutului şi canaanul promisiunilor şi al viselor unui viitor mai bun.

În pofida crizelor, a deteriorării standardelor, în pofida decadenţei aproape generalizate, bucuraţi-vă de speranţa dată de realitatea venirii în lumea noastră a Pruncului Sfânt, care şi-a pus amprenta asupra istoriei omenirii mai mult decât au reuşit s-o facă marile armate ale imperiilor care s-au perindat pe la cârma istoriei, mai mult decât marii filozofi sau revoluţiile culturale, mai mult decât uimitoarea explozie a ştiinţei şi a tehologiei. Şi toate acestea pentru că Pruncul era Fiul lui Dumnezeu.

Şi Cuvântul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr.

Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. (Ioan 1:14)

Reclame

9 gânduri despre „Urare de sărbători

  • Marcele am si eu „ungandbun” pentru tine, la acest inceput de an: Pe langa cele scrise mai sus, iti doresc in particular, un an mai bun decat mi-as putea eu imagina. Si cand spun Un An Bun, am in veder o perspectiva care transcede dincolo de orizonturi, un „BUN’ care in lumea noastra poate trece neobservat, poate contraria, poate uimi, sau pote fi socotit o adevarata pacoste. Insa intotdeauna, acest „bun/bine” care transcede timpul si spatiul, este cel mai benefic pe termen lung. Si asta pentru ca vine din Mana generoasa a acestui Dumnezeu Omniscient, in care ne incredem deplin.

   (Am incercat sa te sun de Craciun dar nu te-am gasit. Tinem legatura!)

   • Multumesc Mircea draga, primeste te rog caldura noastra sufleteasca pentru ca la noi afar aeste frig nu ca la voi 🙂
    Adresa mea de email o ai da/mi un mic semn si am sa/ti scriu nr meu de telefon pentru ca nu mai stam de mult pe dreptatii, acolo sta numai taty si mamy.
    Saluta te rog si pe Sava din partea mea si a lui Suzy, copii, chiar fetele mele in special Dorothea ma intreba in una din zilele astea ce mai face Roxy si prima data eu am spus care Roxy si avea pe tata ei care atunci cand predica isi punea si isi tot dadea jos ochelarii de pe ochii :), fetele mele te retin….
    Salutal te rog si pe Tutu cu Dana, pe Doru si Marta, ne este dor de voi…..

  • Multumesc pentru urare. La cat am scris in ultimul timp, ma si mir ca mai am vizitatori. Daca ar fi sa-mi doresc si eu ceva, cu siguranta ca mi-as dori sa pot pune mai mult timp la dispozitie pentru lectura, meditatie si… scris!
   Un 2010 binecuvantat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s