Trist, dar adevărat! Mel Gibson, Oksana Grigorieva şi… al optulea copil

De ce aş scrie eu despre Mel Gibson? Sunt interesaţi cititorii mei de o astfel de ştire? “Mai mult decât cuvinte…” este un blog care îşî croieşte propriul drum undeva în zona evanghelică a blogosferei româneşti. Ce caută Mel Gibson cu divorţul lui, noua prietenă, sau asteptarea celui de al optulea copil al său, pe acest blog?

Ei, bine, explicaţia e simplă. Este ştiut faptul că trăim într-o perioadă de criză morală profundă, în care ne lipsesc aproape cu desăvârşire reperele. Pe acest fond, este extrem de dificil să găseşti modele. Mă refer la modele care, pe lingă suma calităţilor care le conferă acest statut, pot fi considerate modele şi din punct de vedere moral. Este tot mai greu de identificat modele în politică – şi cu atât mai puţin în politica înecată în tulburele ape ale Dîmboviţei. Nu este cu nimic mai uşor să găseşti repere în ceţoasa sfera a afacerilor, sau ce să mai vorbim de industria de divertisment. Când se întâmplă totuşi, să vezi un om care se bucură de statutul de persoană publică, politician, formator de opinie, VIP, vedetă, persoană de prim-plan, indiferent cum am vrea s-o denumim, şi totuşi, parcă înotând contra curentului, duce o viaţă morală care poate sluji de model pentru cei din jur, nu poţi să nu te opreşti şi să apreciezi, să admiri şi să-l dai ca exemplu celor din jur, în speranţă că s-ar putea ca şi binele să mai fie, măcar uneori, sporadic, o boală molipsitoare.

Aşa mi s-a întâmplat mie cu ani în urmă, când am aflat câte ceva despre viaţa particulară a lui Mel Gibson. Era căsătorit cu aceeaşi soţie de vreo 10 de ani, aveau împreună 6 copii la acea vreme şi era unul dintre cei mai bine cotaţi actori la Hollywood. Da, la Hollywood, capitala imoralităţii, locul unde unii îşi schimbă partenerele de viaţă mai des decât românaşii noştri cravatele. Mărturisesc sincer, l-am admirat. Apoi, l-am apreciat mult pentru iniţiativa de a face filmul „Patimile lui Isus” (The Passion of The Christ, 2004), film pentru care s-a dus o luptă incredibilă, la acel moment Mel Gibson asumându-şi mari riscuri. Şi totuşi…

Mel Gibson, invitat de Jay Leno la binecunoscutul Tonight Show (în ultima săptămână a longevivului supershow american), dezvăluie în timpul filmărilor de ieri 25 Mai 2009, faptul că muziciana de origine rusă Oksana Grigorieva, prietena lui în vârstă de 39 de ani, este însărcinată.

USREPORT-US-GIBSON

Ştirea vine la doar 6 săptpmâni de când soţia lui a depus  divorţul. Starul de la Hollywood, câştigător al Oscarului, acum în vârstă de 53 de ani, are 7 copii cu soţia sa Robyn, însă de cca. 3 ani sunt separaţi. Căsătoria lor de 28 de ani s-a încheiat prin depunerea cererii de divorţ pe data de 14 Aprilie 2009, în care ea susţine că între ei sunt diferenţe ireconciliabile. Provocat de Jay Leno, el spune că este trist ce s-a întâmplat, Robyn este o femeie deosebită şi dacă este cineva de condamnat pentru numărul mare de copii, ia aspra sa toată vina. El termină într-o notă degajată adăugând: „… I guess I’m Octo-Mel.”

E trist. Nu mă mai interesează nici umorul lui Mel Gibson, nici motivele divorţului, nici graba lui de a-şi „reface” viaţa privată şi de a avea cel de al 8-lea copil. Diavolul a mai câştigat o bătălie. Incă un model a căzut. Câte vor mai rezista oare asaltului forţelor întunericului? Şi oare, credeţi că e absolut întâmplător faptul că aceste „diferenţe ireconciliabile” dintre Mel şi Robyn, au apărut la scurt timp după apariţia filmului dedicat suferinţelor şi patimilor lui Isus?

7 gânduri despre „Trist, dar adevărat! Mel Gibson, Oksana Grigorieva şi… al optulea copil

  1. Citez din text: ; nu cred ca trebuie luat ca model un „om” – un om e totusi un om. Avem un model de exemplu care trebuieste urmat, da’ e ceva mai greu… ISUS !

    • Iti dau dreptate. Pentru mine, Mel Gibson nu a constituit niciodata un model, dar pentru cei de la Hollywood, da! Si ca sa extindem putin discutia, eu cred si in modele ceva mai… „pamantene”. Apostolul Pavel se autorecomanda ca model: „De aceea va rog sa calcati pe urmele mele.” (1 Corinteni 4:16), sau, „Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos.” (1 Corinteni 11:1).
      In ceea ce-L priveste pe Domnul Hristos, fara indoiala ca El este MODELUL PERFECT!

    • Intr-adevar, in ultimii ani a luat-o razna. Si asta e partea trista! Daca si-a dorit sau nu sa fie model generatiei sale, nu stim. Poate ca nu si-a propus asta niciodata, dar prin modul in care a trait in mijlocul imoralitatii „hollywoodiene”, cred ca a fost un model. Insa, doar pentru un timp, din pacate.

  2. vorbe in vant si barfe de tot rasul,bai fratilor voi cei ce comentati despre viata privata unui om care habar nu aveti defapt ce a fost si este intre familie si cariera,pentru ca sursa voastra este presa,pe ei ii inteleg ca au un profit pe baza unor reclamati si zvonuri spuse de dragul profitului…dar voi oameni de rand sa aclamati ca stiti despre viata acestui om Mel Gibson si-l criticati fara pic de jena in care in fata voastra si a milioanelor de oameni se afiseaza ca o legenda dedicandu-si intreaga cariera pe filme de mare valoare a cinematografiei,voi si intregul om superficial de nonvaloare va mai afisati mesajele incercand sa criticati un om cu o cultura de 10.000 de ori mai buna ca a voastra,rusinica rusinica

    • Stimate d-le Huidu,
      pe langa faptul ca scrii foarte prost – halal exemplu de fraza(!): „bai fratilor voi cei ce comentati despre viata privata unui om care habar nu aveti defapt ce a fost si este intre familie si cariera” – pe langa acest fapt, nici nu esti atent la ceea ce am scris. Cand am pus eu in discutie competentele lui Mel Gibson? Cand am pus eu in discutie valoarea filmografiei acestui mare actor, regizor, producator si scenarist?!
      Iti reamintesc tema pusa in discutie, citand o fraza din inceputul acestui articol:

      „Este ştiut faptul că trăim într-o perioadă de criză morală profundă, în care ne lipsesc aproape cu desăvârşire reperele. Pe acest fond, este extrem de dificil să găseşti modele. Mă refer la modele care, pe lingă suma calităţilor care le conferă acest statut, pot fi considerate modele şi din punct de vedere moral.”

      Admitand faptul ca aceasta legenda ar avea „o cultura de 10.000 de ori mai buna” (ca sa te citez din nou), nu vad de ce nu as avea dreptul de a pune in discutie anumite aspecte ale vietii lui: (spiritualitatea, moralitatea/imoralitatea, sau altele asemenea), aspecte la care ar putea fi corijent.

Lasă un comentariu